2023/10/13

Hittanverseny - Madocsán

Református hittanosainkkal immár harmadik éve veszünk részt a Madocsai Református Általános Iskola által szerevezett országos hittanversenyen. Tavaly két csapatunkkal vettünk részt, amiből az egyik – a Dávid Csillaga – harmadik helyezést ért el.


Az idei verseny Jónás próféta könyve köré épült, és 11 csapat mérte össze a tudását. Budapesttől-Siklósig. Mi ismét két csapattal indultunk, de az idei kiírás szerint csak a leggyorsabb feladatmegoldó csapat juthatott tovább közülük. Így Litéri Oroszlánok – Glöckl Lenke, Kiss-Velegi Liliána, Lancz Hunor, Osváth Zalán, Pápai Zoé és Szabó Bernadett – bár nagyszerűen versenyeztek, nem juthattak a második fordulóba, mert a Dávid Csillaga gyorsabb volt náluk. 



A verseny tehát két fordulóból állt. Az első online fordulóból az első öt legjobb kapott lehetőséget arra, hogy részt vegyen a madocsai második fordulóban, ahol különböző ügyességi és logikai feladatok megoldásával kellett a lehető legjobb eredményt elérni. Hat állomás várta a csapatokat, akik rajtunk kívül Siklósról, Kiskunhalasról, Kaposvárról, Madocsáról érkeztek. A két órás verseny végén végül a mi csapatunk örülhetett az első helynek, amit a házigazda madocsaiak és a tavaly nyertes kaposváriak elől hozhattunk el.


És végül álljon itt a győztes Dávid Csillaga csapat tagjainak neve: Demeter Szabolcs, Hegyi Ádám, Kapornaki Nóra, Lőrincze Lilla, Osváth Botond és Szabó Johanna. Ők győzelmüket nemcsak Jónás könyvéből való alapos felkészülésüknek, hanem igazi csapatmunkájuknak is köszönhették!



Gratulálunk a csapat győztes tagjainak, gratulálunk Szabóné Mayer Melinda tanárnőnek, akinek felkészítő munkája nélkül nem születhetett volna meg ez a siker.

0 komment:

Megjegyzés küldése